Belegd met kaas is dit brood een delicatesse.
1. Meng 3 flinke theelepels Fruschetta (gedroogde Italiaanse kruiden t.w. tomatenvlokken, mangovlokken, knoflook, zout, basilicum, paprika en oregano) met 5 theelepels water, roeren tot dik papje, vijf minuten laten staan. Toevoegen 2 eetlepels olijfolie, één eetlepel fijn gehakte (verse) rozemarijn en 6 tot 8 fijngehakte olijven even doorroeren.
2. Deeg:
400 gram bloem
2 eetlepels goede olijfolie
mespunt zout
10 gram gist (gedroogd)
240 ml lauw water
Fruchetta-mengsel toevoegen,
3. Kneden of in de broodmachine op het deegprogramma.
4. 1 uur laten rijzen
5. Deeg platdrukken, oprollen met deegnaad naar beneden
in ingevette broodvorm leggen.
6. Laten rijzen, 1 uur.
7. In voorverwarmde oven 3 kwartier bakken op 200 graden.