In je eentje pasta maken is niet leuk, dus naar dochter Mayke getogen. De kleinkinderen vonden het prachtig. Om de beurt draaien aan de zwengel. Het ging prima. Mooie, veel te lange slierten werden geproduceerd. Waar liet je die? Ze moesten even drogen.
Tot op de helft ingekort kregen ze een rustplaats op een theedoek over een stoelleuning. Iets te laat slim geworden, werden nu kleinere stukjes op het draaivlak gelegd. De hoeveelheid vervaardigde pasta groeide. . . . dachten we. Toen we de nieuwe voorraad over een andere stoelleuning wilden hangen, zagen we nog net hoe beagle Loekie, die ongemerkt de keuken was binnengekomen, bezig was de een na laatste sliert naar binnen te werken.
We hebben toch pasta gegeten, al was dat later dan de bedoeling was. Het smaakte verrukkelijk en was in een paar minuten klaar.
Het recept is simpel: 1 ei op 100 gram bloem. Goed mengen, half uurtje in de koelkast en draaien maar. Ook zonder machine is het goed te doen. Dun uitrollen en in de gewenste vorm snijden. Half uurtje laten drogen en heel kort koken in kokend water. Saus, kruiden enz. naar smaak toevoegen.
Straks, in de vakantieperiode, ben ik voornemens lasagne te gaan maken.
.