ZE WAREN LEKKER . . .
de wafels van muffindeeg. Het was niet de bedoeling geweest, maar ik had nog iets over. Weer kleine vormpjes vullen, daar had ik geen zin in. Wafels, dacht ik, zou dat ook kunnen? Van speculaasdeeg ging het ook, dat had ik al eens geprobeerd, dus niet geaarzeld.
Ze smaakten uitstekend. Ook eens proberen?
340 ml. zelfrijzendbakmeel
3 eetlepels bruine (of witte) basterdsuiker
½ pakje backin
1 losgeklopt ei
200 cl. lauwe melk
80 gram gesmolten boter
100 gram gewelde, gedroogde rozijn
eetlepel koekkruiden
1 klein buisje sinaasappelaroma
alles losjes doorelkaar roeren tot al het meel vochtig is, deeg hoeft niet glad te zijn, niet kloppen dus en wafels bakken. Mij beviel het uitstekend. Uiteraard zijn er ook andere toevoegingen mogelijk, als het basisrecept totaan de rozijnen maar gelijk is.