Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
De versjes- en verhalentrein
Houd uw gezicht naar de zon, dan kunt u de schaduw niet zien. - Hellen Keller 1880-1968.
_
Home__Weblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


EVEN VOORSTELLEN..................... Carry W. Zijlstra-van Dijk (1936), moeder van zeven kinderen, schoonmama van schoonkinderen, trotse oma van kleinkinderen. Hobby's genealogie, lezen, versjes en verhalen schrijven. Woonplaats een klein dorp in Ned. Limburg. Versjes en verhalen © cwzvd. . . . . Nog verkrijgbare publicaties: Dagboek van een mormel, ISBNnr.978-90-484-0872-6; De kwibussen zijn in de stad, ISBNnr.978-94-910-8058-6; Bart en Maartje, ISBNnr.978-94-619-3725-4.



Mijn Profiel

Carry
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

CONTACT
27 april 2014 22:11

Het laatste verhaaltje van onz...
01 november 2013 11:18

KRAAMBEZOEK
09 oktober 2013 22:19

LEKKER PUH. . .
08 oktober 2013 18:04

GEDEELDE VREUGD. . .
07 oktober 2013 23:04




Fotoboeken


HALLOWEEN (3)
_
FAMILIETAK VAN DIJK - OUWEHAND en gezin Huig van Dijk en Carolina Wilhelmina van Dijk-Baars (34)
_

FAMILIETAK ZIJLSTRA (16)
_
COLLAGES (8)
_

VOOROUDERS, kwartierstaat kinderen Zijlstra-van Dijk. (18)
_
KLEINKINDEREN (20)
_



Weblog Vrienden


Vlindervrij
Van: vlinder49

Gooiland
Van: gooilander

Bennekesblogje
Van: Benneke

Redsblog
Van: redone

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Webje van fey
Van: fey

Piekersels
Van: ChilaE

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Nettys weblog
Van: Netty9

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Janwillem32
Van: janwillem32

Limburg49
Van: Korenwolf49

Hannekes culinaria
Van: Maranneke

Lieve denkt hardop
Van: Vermontt

Tharisis
Van: Tharisis




Gastenboek berichten

Carlien, daughter of Carry
26 september 2017 21:12
_
Dear Jackie Scott, Thank you for your message. It is nice to see that the weblog of our mother is still being read. Kind regards, Carlien

Jackie Scott
26 september 2017 20:23
_
Thanks for the lovely pages. I am a distant relation of yours through Marcus Levi who died as soldaat an de velde. My mother was from Nieuwe Pekela and all her ancestors were from Friesland and Groiningen Provinces. Half of me!

Sylvia van Didden
04 januari 2016 17:25
_
Ook dit weekend was u in mijn gedachten. Want ik zag dat het Anca gelukt is om bij het WK darts op Lakeside te spelen. Wat vertelde u hier vol trots op hoe goed ze was en het verdiende om sponsors te vinden omdat ze daar thuis hoorde. Wat zou u trots geweest zijn dat het haar gelukt is!!! En nu op naar de kwart finales!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet651942 om 08:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door leo1946 om 07:58
_
Leo1946 Online

Door leo1946 om 07:58
_
Leo1946 Online

Door Claire9 om 07:58
_
Claire9 Online

Door Claire9 om 07:58
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Briesje om 07:57
_
Briesje Online

Door Briesje om 07:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Jaco49 om 07:56
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



GANZENPOOT



Gegeten had ik het nog nooit, ganzenpoot. Het leek me echter best lekker toen ik, voor Kerst, de reclamefolder van de Super bekeek. De poot zou echter geen deel uitmaken van het kerstmenu, dat had als hoofdgerecht konijn. De ganzenpoot bleef tot een 'gewone' zondag in de diepvries.


Twee weken geleden was het zover. Op zaterdag mocht het diepbevroren vlees rustig in de koelkast ontdooien van - 18 tot + 7 graden.

Dat verbaast me nu altijd, zo snel als dat gaat. Eén nachtje en klaar is Kees, nou ja, ontdooid de poot.

Mijn Flavor Wave opende vreugdevol haar deksel. Blij dat ze haar kunsten mocht vertonen. Een kunst was het. Ik heb al eens eerder geschreven hoeveel vet tijdens de bereiding in dit onvolprezen apparaat van het gebraad wordt verwijderd. Nu, dat was bij de poot ook niet anders. Een laag van 2 cm. na 2x een kwartier op 180 graden en nog was het vlees niet droog.
Echt mals ook nog niet. Experimenteren met tijden en graden leek me niet zo handig, dus na dit voorbraden de wok in. Op een laagje zuurkool vermengd met rode wijn. Anderhalf uur sudderen en heerlijke geuren verspreiden moest voldoende zijn, meende ik.

Dat was het. De hoeveelheid vlees was voor drie personen, dus heb ik er drie dagen over gedaan. Heerlijk was het, ik kan het aanbevelen.

Geen idee of er nu nog ganzenpoten verkrijgbaar zijn, maar dat ga ik uitzoeken. In de diepvries is altijd wel een plaatsje vrij te maken.






Geplaatst op 01 februari 2010 14:58 en 11556 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
ChilaE  
01 feb 2010 21:10
Eh...wel eens gelezen of gezien hoe die ganzen gefokt worden...?

Carry  
01 feb 2010 22:12
Jawel Chila, vind ik ook bar. Ganzenlever eet ik niet, zou het niet door m'n keel kunnen krijgen. Die poot voelt toch wel anders, al is het misschien van dezelfde gans. Ze hoeven die beesten niet voor mij te slachten, maar als ze toch al diepgevroren zijn, heb ik er minder moeite mee.
Ooit ging ik naar een boerderij voor kippen. Ja, die hadden ze. De boerin nam me mee naar de stal. Zoekt u maar uit welke u geslacht wilt hebben, zei ze. Nou, dát was me te gortig. Ze keek me heel vreemd aan toen ik zonder kip vertrok. Dag, beetje gerustgesteld? Carry
_





_
ChilaE  
01 feb 2010 22:17
ja hoor, maar moest er meteen aan denken door je artikel..alle vlees is natuurlijk zielig..eigenlijk..maar ja, ik eet het ook, alhoewel weinig..

Ofsen  
02 feb 2010 13:48
ganzenpoot. nog nooit gegeten. heb het ook nog nooit in de winkel gezien. jij hebt gesmuld en dat is het belangrijkste.
_





_
Carry  
07 feb 2010 17:20
Het was voor mij ook de eerste keer, René, maar ik heb er geen spijt van.Er ligt ert nog één in de diepvries te wachten op een feestelijk moment. Dag, fijne zondag. Carry

Gast  26 feb 2011 16:03
net drie poten gekocht bij Lidl. Wordt een Groot experiment!
_





_
Carry  
27 feb 2011 12:46
Gast, veel succes. Ik heb er zelf ook weer een gekocht. Eet smakelijk.
Likkebaardende groet, Carry

Gast  01 apr 2011 10:50
heb onlangs ganzenpoot bij de Lidl gekocht (DV).
Volgende de'Zilveren Lepel' ( = het kookboek voor italianen) moet je gans eerst blancheren voordat je 'm bereidt d.i.om een groot gedeelte van het vet eruit te halen.
Heb in het verleden ook een keer een hele gans klaargemaakt in de oven ( duurde uren) en de oven heeft nog maanden nagestonken van het eendevet. Misschien gaan deze poten beter lukken.
groetjes Mary
_





_
Carry  
06 apr 2011 12:15
Mary, is de ganzenpoot gelukt? Wat goed van je om een hele gans te braden. Wist niet dat die zo stinken kon. Mijn ganzenpoot ligt nog in de diepvries. Ik braad hem maar weer voor in de flavor wave, dan verliest-ie ook vet (lekker om daarvan wat bij bruine bonen, capucijners of in te bakken brood te verwerken) Na een half uurtje gaan ze de oven in. Misschien met Pasen. Ik zou ook wel eens geit willen eten. Ben heel benieuwd hoe zoiets smaakt. Dag, Carry.

Gast  07 nov 2011 16:41
ik vind nergens een recept over een 2,5 wegende ganzenpoot, kan iemand mij helpen aub
_





_
Carry  
08 nov 2011 11:34
Op Smulweb.nl vond ik een recept 'Ragout Van Gans'. men gebruikt daar een jonge gans in stukken. Ik denk dat het gewicht met de poot van 2 1/2 kg. wel overeen zal komen. Ik wilde dit recept gebruiken voor mijn Lidl-poot. Bij de Lidlpoot zit trouwens ook een recept (althans bij die van mij. Met een beetje aanpassing voor meer gans moet het ook lukken. Succes.

Gast  10 dec 2014 21:52
In Duitsland koop ik altijd ganzepootjes bij de Rewe diepvries zijn erg lekker lekker bakken met rodekool en zelfgemaakte appelmoes heerlijk
_