. . . één pompoen, een heerlijke buttersquash, restant van de tien vruchten in allerlei soorten en maten die begin oktober bij me kwamen wonen.
De voorlaatste pompoen, een flinke knaap, suddert in de pan. Straks gaat tweederde de diepvries in voor soep op een later tijdstip. Het overige wordt een groentensoep met wortelschijfjes, bloemkoolroosjes en kruiden.
Ook de zelfgekweekte pompoenen zijn verorberd. Zaterdag, samen met een van mijn kleindochters. Ze waren niet zo groot. Ik heb ze gevuld met lichtgebakken rijst, reepjes ham, room en kruiden. In de oven met geraspte kaas. Smaakte ons prima.
De buttersquash wordt in plakken gesneden, gekookt en ingevroren. Lekker. na ontdooien. bakken in wat olijfolie en op brood of bij een sla.
Volgend jaar hopelijk nog wat meer pompoenen inslaan. Aan jam en chutney maken ben ik niet echt toegekomen. Wél voor een hapje bij, maar niet, zoals ik van plan was, een plank vol lekkers. Komt nog wel.